mniam....mniam...

kluchy, knedle,makarony..

zielone spaghetti...

... przepis z opakowania po szpinaku. Ja osobiście nie cierpię szpinaku ale w tej wersji jest zjadliwy, a nawet napisze, że mi smakował. Nie wątpliwie jego zaletą jest to, że błyskawicznie się robi...

 

torebka świeżego szpinaku (250g)
makaron spaghetti
200g śmietany 18%
1 duża cebula
4 ząbki czosnku
sól i pieprz

Gotujemy makaron. W tym czasie podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, do której wyciskamy czosnek. Szpinak płuczemy, osuszamy, rwiemy na cząstki i wrzucamy na patelnię. Wszystko mieszamy. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu 10 min. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz do smaku. Następnie mieszamy z makaronem i gotowe :)

free countersDurszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów <>