mniam....mniam...

zupy..

zupa koperkowa...

...a nawet bardzooooo koperkowa, szybciutka i smaczna, kiedyś robiłam inną z warzywami i często na wywarze. Ostatnio kilkakrotnie korzystałam z przepisu bodzi50...w sam raz na ciepłe dni kiedy nic sie nie chce, a i składniki zawsze są pod ręką. U mnie dziś była bez żółtka za to ze śmietaną...

 

 

 

kilka cebul dymek
garść świeżego koperku
trochę masła
5 szklanek wody
ziemniaki
żółtko

pokrojony koperek i cebulę poddusić na maśle bezpośrednio w garnku , dolać 5 szklanek wody, pokrojone ziemniaki młode, sól. Kiedy ziemniaki będą miękkie,to bierzemy 1 żółtko, dolewamy do niego gorącej zupy, roztrzepujemy dokładnie i dodajemy do zupy- pilnujemy ,żeby się nie zagotowało. Doprawiamy pieprzem na talerzu jak ktoś lubi można dodać śmietanę lub jogurt. Całość posypujemy koperkiem.....

free countersDurszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów <>