mniam....mniam...

biała kiełbasa w piwie...

 

 

....kiełbaska bardzo smaczna w sam raz na kolację w jesienną deszczową pogodę. Przepis od Grażynki który to za nią cytuję...


 




kilka kawałków białej kiełbasy, surowej lub parzonej
3 duże cebule
szklanka jasnego piwa
pieprz, majeranek
łyżeczka suszonych warzyw
olej do smażenia


Kiełbasę nacinamy w paski, smażymy na patelni na rozgrzanym oleju w towarzystwie pokrojonej w plastry cebuli. Gdy się przyrumieni, dodajemy piwo i dusimy do miękkości. Jeśli kiełbasa jest surowa, trwa to nieco ponad pół godziny, jeśli parzona, wystarczy kilka minut. Pod koniec duszenia dodajemy suszone warzywa, pieprz i majeranek, ile kto lubi.

free counters _______________ Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów <>